Semnale de alarmă pentru bolile de rinichi

semnal de alarmă boli renale

Photocredit: www.express.co.uk

Semnale de alarmă. Când rinichii nu funcționează corect și nu elimină reziduurile din sânge, se pot acumula toxine.

Un simptom des întâlnit al funcționării incorecte a rinichilor este oboseala. Este posibil să vă simțiți epuizat, slăbit sau să aveți probleme de concentrare. Iată care sunt semnele care vă indică o vizită de urgență la medic.

Somn de slabă calitate

Studiile arată o posibilă legătură între apneea de somn și boala renală cronică, ce dăunează organelor și poate duce la insuficiență renală. Apneea de somn poate afecta parțial rinichii, împiedicând corpul să obțină suficient oxigen. La rândul său, boala renală poate provoca apnee în somn prin îngustarea gâtului, acumularea de toxine, etc.

Mâncărimi

Apar dacă rinichii nu pot elimina toxinele și se acumulează în sânge. Acest lucru vă poate provoca o erupție cutanată sau vă poate face să simțiți mâncărimi peste tot. De-a lungul timpului, este posibil ca rinichii să nu poată echilibra mineralele și nutrienții din corpul dumneavoastră. Acest lucru poate duce la deficite de anumite vitamin sau minerale și la boli ale oaselor, care vă pot face pielea uscată și iritată.

Picioare, glezne umflate

Când rinichii nu pot elimina sodiul, lichidele se acumulează în corp. Acest lucru poate duce la umflarea mâinilor, picioarelor, gleznelor, picioarelor sau a feței. S-ar putea să observați umflături în special la picioare și glezne. Iar proteinele care se scurg în urină se pot manifesta prin umflături în jurul ochilor.

Crampe musculare

Crampele din picioare și din alte părți pot fi un semn al funcției renale slabe. Dezechilibrul nivelurilor de sodiu, calciu, potasiu sau alți electroliți poate afecta modul în care funcționează mușchii și nervii.

Lipsă de aer

Când aveți boli de rinichi, organele dvs. nu produc cantități suficiente dintr- un hormon numit eritropoietină, care semnalează corpul pentru a produce celule roșii din sânge. Astfel, poate apărea anemia și senzația de lipsăde aer. O altă cauză a problemelor de respirație este acumularea de lichide. S-ar putea să vă fie greu să vă recăpătați respirația. În cazuri grave, când vă întindeți este posibil să aveți o senzație ca de înecare.

Amețeală

Când rinichii nu filtrează toate reziduurile din organism, toxinele pot afecta creierul. În plus, anemia poate bloca parte din oxigenul care ajunge la creier. Veți resimți amețeală și probleme de concentrare și de memorie, ba chiar confuzie când trebuie să efectuați lucruri simple.

Apetit scăzut

Boala renală poate provoca greață și vomă, ceea ce afectează drastic apetitul și nu vă permite să mâncați. Toate acestea pot duce, uneori, și la o pierdere bruscă în greutate.

Respirație urât mirositoare

Când rinichii nu pot filtra reziduriile, poate apărea uremia, care face ca respirația să aibă un miros urât. De asemenea, toxinele din fluxul sanguin pot face ca mâncarea să aibă un gust metalic sau să nu aibă gust deloc.

Urină modificată la culoare

Bulele în urină pot fi semn al unei cantități prea mari de proteină ​​numită albumină, cauzată de boala cronică renală. La fel și urina maronie sau foarte deschisă la culoare. Funcția renală defectă poate lăsa sângele să se scurgă în vezică. Sângele din urină poate fi, de asemenea, cauzat de pietre la rinichi, tumori sau o infecție.