Hiperhidratarea, asociată cu hipertensiunea și afectarea cardiacă

Evaluarea corectă a stării de hidratare este importantă pentru prescrierea tratamentului de dializă.

Măsurătorile cu aparatul Body Composition Monitor (BCM) arată cât de mult lichid este în corpul dumneavoastră (dacă sunteți hiperhidratat) și cât lichid trebuie eliminat prin dializă. Hiperhidratarea este asociată direct cu hipertensiune și afectare cardiacă. Aceste măsurăori pot fi efectuate gratuit în cadrul centrelor de dializă Fresenius.

Specialiștii atrag atenția că nu toți pacienții sunt identici: în perioadele dintre ședințele de dializă, unii pacienți acumulează mai multă apă în corp, alții mai puțină, iar aceasta trebuie eliminată. De aceea, este nevoie ca tratamentul de dializă să fie individualizat în funcție de nevoile fiecăruia.

Utilizând BCM, un dispozitiv medical creat special pentru pacienții dializați, medicul calculează un parametru în baza căruia stabilește, pentru fiecare pacient în parte, prescripția de tratament de dializă. BCM contribuie astfel la un control mai bun al tensiunii arteriale.

Metoda de măsurare bazată pe bioimpedanța spectroscopică este precisă, sigură, rapidă (maximum 5 minute) și neinvazivă. Aceasta constă în plasarea unor electrozi la nivelul mâinii și piciorului, iar rezultatul este un grafic care arată cantitatea de lichid, de masă musculară și de grăsime din corp. Prin urmare, pe lângă determinarea cantității de lichid în exces, măsurătoarea BCM oferă și o bază pentru evaluarea nutrițională a pacienților.

Lasă un răspuns