Ziua Donatorului de organe, la Institutul Clinic Fundeni

Beneficiarii transplantului de organe au mulțumit celor care i-au ajutat să traiască, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Donatorului de organe.

Asociația Transplantaților din România (ATR) a organizat, în cadrul Institutului Clinic Fundeni, un eveniment pe parcursul căruia persoanele care au primit a doua șansă la viață și-au exprimat recunoștința față de donatori și familiile acestora, dar și respectul față de personalul medical implicat pe aria de transplant. Într-un cadru restrâns, ca urmare a condițiilor impuse de valul epidemiologic, au fost alături acestei cauze circa 25 de persoane, dintre care cele mai multe fiind pacienți care au beneficiat de un transplant, un donator, precum și persoane care au nevoie de un transplant, dar și managerul Institutului Clinic Fundeni, conf. dr. Anca Coliță.

Întâlnirea  a debutat cu o Slujbă religioasă ținută de un sobor de doi preoți în curtea bisericii cu hramul “Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian”, în fața Troiței ridicată de ATR, pe parcursul căreia s-a evocat memoria donatorilor.  Președintele Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache, a mulțumit participanților pentru prezență și darurile oferite, donatorilor și membrilor de familie, personalului medical, evidențiind, în același timp, semnificația și importanța actului donării.

Grupul de pacienți prezenți a avut ocazia să se informeze pe teme legate de protecție și prevenție față de acest val epidemiologic, importanța actului vaccinării, precum și în ceea ce privește modul de obținere a medicației imunosupresoare. Ziua Donatorului de organe este organizată, începând din 2014, de către Asociaţia Transplantaţilor din România (ATR) și se sărbătorește la Troița ridicată în curtea Institutului Clinic Fundeni.