Aportul de potasiu, redus: risc de aritmii cardiace

La persoanele care au boli cronice renale, potasiul se poate acum acumula mai repede în corp.

Aportul acestuia trebuie redus pentru a se preveni atingerea unor niveluri crescute ce pot conduce la aritmii cardiace, explică specialiștii Fresenius Nephrocare.

Alimente cu conținut mare de potasiu

▪Fructele şi sucul de fructe (banane, fructe uscate, grapefruit, avocado)

▪Legume (spanac, cartofi, brocoli, roşii şi alte legume cu frunze verde închis)

▪ Nuci/migdale

▪ Produse din cereale integrale

▪ Lapte şi produse lactate

▪ Înlocuitorii de sare

Cum puteți reduce consumul de potasiu

  • Puteţi îndepărta o anumită parte din potasiul din cartofi şi alte legume prin cojire, tăindu-le şi înmuindu-le în apă câteva ore. Înlocuiţi apa înainte de a le găti!
  • Gătitul reduce conţinutul de potasiu al fructelor şi legumelor; utilizaţi cantităţi mai mari de apă
  • Utilizaţi fructe conservate (fără lichid) sau fructe şi legume congelate.

Lasă un răspuns