Aportul de potasiu, redus: risc de aritmii cardiace

La persoanele care au boli cronice renale, potasiul se poate acum acumula mai repede în corp.
Aportul acestuia trebuie redus pentru a se preveni atingerea unor niveluri crescute ce pot conduce la aritmii cardiace, explică specialiștii Fresenius Nephrocare.
Alimente cu conținut mare de potasiu
▪Fructele şi sucul de fructe (banane, fructe uscate, grapefruit, avocado)
▪Legume (spanac, cartofi, brocoli, roşii şi alte legume cu frunze verde închis)
▪ Nuci/migdale
▪ Produse din cereale integrale
▪ Lapte şi produse lactate
▪ Înlocuitorii de sare
Cum puteți reduce consumul de potasiu
- Puteţi îndepărta o anumită parte din potasiul din cartofi şi alte legume prin cojire, tăindu-le şi înmuindu-le în apă câteva ore. Înlocuiţi apa înainte de a le găti!
- Gătitul reduce conţinutul de potasiu al fructelor şi legumelor; utilizaţi cantităţi mai mari de apă
- Utilizaţi fructe conservate (fără lichid) sau fructe şi legume congelate.