Pacienții dializați infectați cu COVID 19, la Spitalul de Nefrologie

Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” are capacitatea de a primi pacienții dializați, bolnavi de COVID-19, cu forme medii și severe de boală.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București), a stabilit că, începând de vineri, 27 martie, Spitalul Carol Davila tratează exclusiv pacienții confirmați cu COVID-19. Ceilalți pacienți au fost redirecționați către alte spitale și centre de dializă.

Măsura survine după ce 9 pacienți dializați într-un centru din Capitală au fost confirmați pozitiv cu COVID19. DSPM București a verificat modul de funcționare și acreditare al celor 6 puncte de lucru ale centrului. Inspectorii sanitari au hotărât suspendarea activității Centrului de dializă -spitalizare de zi până la remedierea deficiențelor constatate. Astfel, s-a constatat că unitatea nu respectă structura funcțională autorizată referitoare la numărul de paturi și că nu au fost instituite măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19.

Potrivit informării DSPMB, centrul de dializă a fost amendat de inspectorii sanitari cu 30.000 lei pentru neinstiturea măsurilor de siguranță: nu este asigurată o distanță minimă corespunzatoare în spațiul de așteptare/recepție pentru pacienți, personalul nu poartă echipament complet, nu se respectă procedurile și protocoalele de lucru privind curățenia și dezinfecția, trajul pacienților se face în recepție/așteptare, nu a fost efectuată dezinfecția terminală după ce s-a știut de primul pacient confirmat.

Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” face front comun cu celelalte două spitale administrate de Primăria Capitalei, Spitalul Clinic ”Dr. Victor Babeș” și Spitalul Clinic Colentina, în prima linie a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2.

Începând cu data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic a devenit centru pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus SARS – CoV2. Reprezentanții unității medicale au pus la dispoziția pacienților un serviciu online GRATUIT de evaluare medicală la distanță, prin intermediul căruia medicii pot oferi recomandări medicale.