Epidemia de boli renale, asociată cu schimbările climatice și toxinele

Noi studii sugerează că responsabilă pentru creșterea prevalenței bolilor de rinchi este combinația căldură excesivă –toxine – infecții.
Boala cronică de rinichi implică pierderea treptată a funcțiilor acestor organe care mențin sănătatea organismului prin filtrarea lichidelor periculoase și a deșeurilor din sânge. Persoanele cu boli cronice de rinichi (BCR) pot dezvolta hipertensiune arterială, anemie, slăbiciune a oaselor și neuropatie. De asemenea, insuficiența renală crește riscul de boli cardiovasculare. Toate aceste complicații se pot dezvolta treptat, pe o perioadă lungă de timp.
Printre cauzele bolilor cronice de rinichi se numără diabetul și hipertensiunea arterială- responsabile pentru aproape două treimi din cazuri. Diagnosticul timpuriu și tratamentul pot preveni multe complicații. Hipertensiunea arterială poate cauza BCR care, în schimb, poate duce la hipertensiune arterială. De-a lungul anilor, cercetători din toată lumea au încercat să descopere cauzele acestor boli și au remarcat că BCR au apărut, destul de frecvent, la persoane care munceau în zone cu climă fierbinte. Temperaturile crescute, asociate cu presticide, precum glifosatul, ar putea avea un rol în apariția acestei epidemii de boli cronice de rinichi. ”Unele pesticide sunt nefrotoxice și ar putea contamina apa de băut, ceea ce explică cazurile multe de rinihi din zonele agricole. Alte cauze ale acestor boli ar putea fi bolile infecțioase (precum infecția cu hantavirus și leptospiroză), dar și factorii genetici”, atrag atenția experții.
Rezultatele studiului ne conduc spre o singură idee: epidemia de boli de rinichi poate fi cauzată de o combinație de schimbări climatice, toxine și infecții- au concluzionat experții.